Våra fastigheter är platser att tillbringa vardagen på


Vi på Merx Fastigheter äger, förvaltar och utvecklar bostäder och kommersiella lokaler. Lokaler som för oss inte bara betyder uthyrningsbara kvadratmeter, utan ytor som våra hyresgäster tillbringar en stor del av sina liv i. Det innebär ett stort förtroende, och det vill vi förvalta precis lika väl som våra fastigheter. Därför ser vi väldigt långsiktigt på våra fastigheter. Du ska kunna bo och verka länge i dem, och de ska vara hållbara för framtiden.

Långsiktighet – socialt, miljömässigt och ekonomiskt

Att vi känner stort ansvar för såväl fastigheter som hyresgäster betyder att social och miljömässig hållbarhet är viktigt för oss:

• Det ska kännas tryggt med oss som värd – att vi är pålitliga, lyhörda, och tar ansvar för att bygga trygga, trivsamma områden. Därför har vi egen personal som sköter om fastigheterna och träffar hyresgäster, lyssnar, löser problem och för tillbaka erfarenheterna till företaget.

• Vi strävar efter att renovera och bygga på ett miljömässigt sätt. Först och främst är vi noga med underhållet. När vi bygger och renoverar använder vi produkter som är godkända av antingen Byggvarubedömningen eller Sunda Hus, vilket garanterar att vi bygger hållbart.

• Vi strävar också efter att skapa värde för våra hyresgäster i kommersiella lokaler, så att de kan utvecklas och blomstra hos oss. Självklart vill vi hålla marknadsmässiga hyror, men också dra vårt strå till stacken för att företag ska kunna utvecklas och blomstra hos oss.

Alltid med personligt engagemang

Att vi är nära och personliga betyder inte att vi är en liten aktör. Tvärtom, vi har rejält med muskler, inte minst tack vare vårt systerföretag MerxTeam, ett konsumentvaruföretag med 100 anställda i 7 länder. Båda tillhör vi Merx Holding, och det som kännetecknar koncernen är det personliga engagemanget. Inget får trilla mellan stolarna, inget får lämnas åt slumpen, och inget bekymmer är för litet för att tas om hand.

Med rötterna i Göteborg

Vi har vårt ursprung 1993, på Kronhusgatan i Göteborg, när MerxTeam startade och började sälja köksprodukter. Företaget växte, lagret likaså. Vi köpte fastigheter för ändamålet och till slut, år 2006, startade vi ett fastighetsbolag. Det fungerade också väldigt bra – kanske för att vi så väl visste vad det innebär att vara hyresgäst – och idag står vi med 110 000 kvm bostäder och kommersiella lokaler på flera orter. Vi planerar att växa, även på nya orter, och du är mycket välkommen att bli del av den resan.